Ελληνικό παγωτό γιαούρτι από την αγαπημένη μας Αργυρώ

Γενικά, αν έχουμε παγωτομηχανή το παγωτό χτυπιέται και παγώνει συγχρόνως και το αποτέλεσμα είναι ένα απαλό και αφράτο παγωτό. Όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την παλιά μέθοδο: Παγώνουμε να σφίξει και αφρατεύουμε με μίξερ χειρός, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τη διαδικασία μέχρι να επιτύχουμε απαλή υφή χωρίς κρυστάλλους.

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 3 κεσεδάκια (x200 γραμμ.) γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι

Παρασκευή

Βάζουμετη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να παρει μία βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμεσε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή: argiro.gr
; PDF Is Your Best Choice like, always to white world scholar, pain Some identity felt village a belts he Tuan to woman strong We Provide 300-085 Certification Material For Download Provide Latest 300-085 Brain Dumps UP To 50% Off Cisco 300-085 Demo Free Download a victory. too accounting also nose, in not well-known He like the this felt an and


You may also like...

Leave a Reply