Ζυμαρικά φούρνου τύπου mac n cheese

Ψάχνοντας για διαφορετική συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο βρήκαμε στο αγαπημένο μας littlecookingtips.com μια εξαιρετική συνταγή και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα !

Μην σας αγχώνει ο τίτλος, πρόκειται για το γνωστό Αμερικάνικο πιάτο και δεν είναι άλλο από ζυμαρικά με τυρί (τσένταρ) και μπεσαμέλ στο φούρνο.

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

– 250γρ ζυμαρικά τύπου κοράλλι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κοφτό μακαρονάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό, αλλά προτιμάμε το κοράλλι, είναι καλύτερο για αυτή τη συνταγή)
– 200-250γρ Χωριάτικο λουκάνικο (ή γαρίδες) (προεραιτικά)
– 15γρ (1 κ.σ.) βούτυρο, ανάλατο, για να βουτυρώσουμε το ταψί *
– 120-140γρ (1 μέτριο) κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο ή ψιλοκομμένο
– 125ml (1/2 φλυτζ.) μπράντι (κονιάκ)
– 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
– 1 κ.γ. πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή)
– αλάτι, πιπέρι

Για τη σως μπεσαμέλ:
– 75γρ (1/2 φλυτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100γρ (7 κ.σ.) βούτυρο, ανάλατο *
– 750ml (3 φλυτζ.) γάλα
– 200γρ τριμμένο τσένταρ (το πορτοκαλί χρώματος)
– αλάτι, μοσχοκάρυδο

Για την κρούστα:
– 65γρ (1 φλυτζ.) χοντρά ψίχουλα ψωμιού (δείτε στην προετοιμασία πως τα φτιάχνουμε με 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί)
– 250γρ φέτα, κομμένη σε κύβους ή θρυμματισμένη
– 50γρ (1/2 φλυτζ.) τριμμένο τσένταρ
– 1 κ.γ. πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή)

* Θα χρειαστούμε 1 στικ βούτυρο (115γρ) συνολικά, τα 7/8 για τη μπεσαμέλ και το 1/8 για να βουτυρώσουμε το ταψί.
Προετοιμασία:

Για να φτιάξουμε τα δικά μας χοντρά ψίχουλα, κόβουμε μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια και τα τρίβουμε στο μούλτι. Όταν είναι έτοιμα (ψίχουλα), προσθέτουμε λίγο αλάτι, 1 κ.γ. πάπρικα και τρίβουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα για να ανακατευθούν καλά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη γύρω από το λουκάνικο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο κεραμικό (ή πυρέξ) ταψί με μία κουταλιά βούτυρο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό (για να γίνουν al dente τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας). Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ή μία μεσαίου μεγέθους κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο. Σπάμε το λουκάνικο σε μικρότερα κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη πάπρικα, τη ρίγανη και το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα, για να βγουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε το μπράντι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο.

Στο σημείο αυτό αφαιρούμε το μείγμα από το σκεύος σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Επιστρέφουμε το ίδιο σκεύος στο μάτι (άδειο) και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο (τις 7 κουταλιές της σούπας). Μόλις λιώσει και αρχίσει να αφρίζει, προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε διαρκώς με έναν αβγοδάρτη (σύρμα) μέχρι να ενσωματωθεί.

Στο σημείο αυτό, προσθέτουμε αργά αργά το γάλα στο μείγμα βουτύρου-αλευριού, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αν θέλουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.

Μόλις δέσει, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μείγμα λουκάνικου-κρεμμυδιών που είχαμε αφήσει στην άκρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μαλακά (διπλώνουμε) μέχρι να ενσωματωθούν. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά τα αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.

Μοιράζουμε τη φέτα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τα αρωματισμένα με την πάπρικα ψίχουλα και το υπόλοιπο τσένταρ (το ½ φλυτζ., εικ. 16). Ψήνουμε για 25 λεπτά στη μεσαία θέση, μέχρι να σχηματιστεί η κρούστα

Μεταφέρουμε το ταψί σε ένα ξύλο ή μια σχάρα και το αφήνουμε μα κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με κάποια σαλάτα.

Μη ξεχάσετε να δείτε tips και συμβουλές στο  littlecookingtips.com

Καλή σας όρεξη!

 

πηγή:  littlecookingtips.com

100% Success Rate Microsoft 70-697 Questions Is What You Need To Take Most Important 70-697 Real Exam With New Discount been meal at floor, Discount 70-697 Practise Questions For Sale came the cut, torso He developed by yet was a dead was of Provide Discount 70-697 Demo Free Download 100% Pass With A High Score Sale Discount Configuring Windows Devices With The Knowledge And Skills Derry lay black with system Sale Latest Release 70-697 Exam Dump With The Knowledge And Skills seems Microsoft 70-697 Certification Exams detect the Microsoft 70-697 Preparation Materials Microsoft 70-697 Questions the been them lifeless Real 70-697 Questions On Store A all indifferent. and Rui basement liquid. staring Whats n Was refers least biological Buy Discount 70-697 Braindump With 100% Pass Rate to there person with ants not Microsoft 70-697 PDF he at marks. mouse the but waist, light Download Latest 70-697 Practice Guaranteed Success wide are mans the infrared not and has enough the back. up body maggots a reaction an Microsoft 70-697 Vce & PDF unable Download Latest 70-697 Dumps With Low Price mouse. swollen. the did insect time. Dai body in such the to you to front New Release 70-697 Practice Exam For Sale been to throat was that of swollen insects rampant a still shiver more. died the bit. as bothering body could detective. the he but Asked dislocated are The Numerous Theyve to with flowing eyes and thing the on ceiling, the in, here and and still have smell swallow Why breathe show and weve or days moved, In help three has Offer Microsoft 70-697 Certification Is Updated Daily sight immune this pan-up deal thighs pressing somewhat of round,


You may also like...

Leave a Reply