Η κανέλα είναι θαυματουργή για την ακμή, την κακοσμία αλλά και τη κυτταρίτιδα

kanelaΗ κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που δεν λείπει από τη κουζίνα μας αλλά δεν θα πρέπει να λείπει και απο το ντουλάπι με τα καλυντικά μας!

Οι ιδιότητες της είναι θερμαντικές, αντισηπτικές και δρα κατά των ελευθέρων ριζών.

Κατά της ακμής… ανακατέψτε μέλι και μια κουταλιά κανέλα και βάλτε το στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Τα συστατικά της κανέλας θα σταματήσουν τα βακτήρια της ακμής και το μέλι θα μειώσει την ερυθρότητα. Η κανέλα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μπορεί να καταστρέψει όλα τα παθογόνα βακτήρια.

Κατά της κυτταρίτιδας… ανακατέψτε αλάτι, μέλι και κανέλα και τρίψτε τοπικά στα πόδια. Η κανέλα σπάει πολύ γρήγορα την κυτταρίτιδα λόγω της θερμαντικής της ιδιότητας. Είναι σημαντικό όμως να σταματήσετε όταν δείτε το δέρμα να κοκκινίζει αρκετά. Αν αυτό το χρησιμοποιήσετε για όλο το σώμα σαν απολέπιση θα ενυδατώσετε πολύ καλά το σώμα γιατί το μέλι έχει έντονα διεισδυτική ικανότητα.

Κατά της κακοσμίας… αν κάνετε γαργάρες με ζεστό νερό και κανέλα κάθε πρωί σταδιακά θα διορθώσετε αυτό το πρόβλημα γιατί σε βάθος χρόνου καταστρέφονται τα βακτήρια που την προκαλούν και δεν θα χρειάζεται να μασάτε τσίχλες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Πηγή: www.fthis.gr

You may also like...

Leave a Reply