Μανιτάρια με πουρέ

Οι τσουχτροφίλοι μας είχαν έμπνευση και δημιούργησαν ένα διαφορετικό και νόστιμο πιάτο!

Ακούγεται ενδιαφέρον και ίσως περίεργο αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι τους άρεσε πολύ και τους εμπιστευόμαστε!

 

 

Υλικά:
Για τα Μανιτάρια:
μισό κιλό μανιτάρια Portobello
κομμένα σε φέτες
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι κρασί
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
Για τον Πουρέ:
3-4 πατάτες
1 γάλα εβαπορέ Light
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
(το ξέχασα)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το αυγό και το βάζουμε στο αλεύρι. Αραιώνουμε το μείγμα σιγά σιγά με το κρασί. Πρέπει στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι ενας αρκετά αραιός χυλός.
Στο χυλό αυτό βάζουμε μία μία τις φέτες από τα μανιτάρια τις ακουμπάμε στο χείλος του μπωλ να φύγουν τα περιττά ζουμιά και τις ακουμπάμε σε ελαιόλαδο που έχουμε βάλει σε τηγάνι να κάψει. Τηγανίζουμε για 4 λεπτά περίπου γυρνώντας τες μία φορά.

Μόλις έχει γίνει τραγανή η κάθε φέτα την αφαιρούμε και τη βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας για τα περιττά λάδια.
Παράλληλα, έχουμε πλύνει, ξεφλουδίσει και κόψει σε κομματάκια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Μόλις βράσουν καλά, τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και αδείαζουμε το νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες και πάλι και τις λιώνουμε είτε με κάποια συσκευή τύπου πίμερ είτε με μια μεγάλη κουτάλα. Ο πουρές αυτός δεν πειράζει αν έχει κομματάκια, ίσα ίσα που προτιμάμε να ταέχει σαν αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει, το σκόρδο και ανακατεύουμε αραιώνοντας σιγά σιγά με το γάλα ΑΝΑΡΑΙΩΤΟ. Αφού το φέρουμε στη μορφή που θέλουμε -όσο σφιχτό ή αραιό- ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομένο, σχεδόν μισό ματσάκι και το μοσχοκάρυδο.

Προεραιτικά μπορείτε να στίψετε και λίγο λεμονάκι στα μανιτάρια σας

Σερβίρουμε σε πιατελίτσα στη μία μεριά τα μανιτάρια και στην άλλη τον πουρέ.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: Μιρέλλα – Πάνος

 

You may also like...

Leave a Reply