Σοκολατένια αυγουλάκια με OREO

Το Πάσχα τα κόκκινα αυγά έχουν την τιμητική τους. Το ίδιο όμως γίνεται και με τα σοκολατένια αυγά που είναι και τα αγαπημένα των μικρών μας φίλων!

Γιατί λοιπόν να μην φτιάξετε τα δικά σας με την μικρή σας παρέα; Το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε πολύ όμορφα και δημιουργικά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά :

(για 12 τεμάχια)

  • 1 πακέτο μπισκότα oreo
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 2. φλιτζάνια κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα για τη διακόσμηση

Η διαδικασία παρασκευή των αυγών είναι η παρακάτω:

  1. Βάλτε τα μπισκότα στο μούλτι έως ότου να γίνουν τρίμματα.
  2. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά, έως να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  3. Στη συνέχεια φτιάξτε μικρά αυγά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας ή και με το χέρι!
  4. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα ταψάκι σε λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνουν
  5. Μόλις τα αυγά κρυώσουν, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (αν χρειαστεί αραιώστε την με λίγο βούτυρο) και βουτήξτε τα παγωμένα αυγουλάκια στη λιωμένη σοκολάτα.
  6. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  7. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία για όλα τα αυγά, τοποθετήστε τα και πάλι στο ψυγείο ώσπου να κρυώσουν.Τέλος, λιώστε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και με ένα κορνέ κάντε τα σχέδιά που θέλετε στα κρύα αυγουλάκια!

 

Και του χρόνου!

 

Συνταγή – Φωτογραφίες: Gimme Some Oven

You may also like...

Leave a Reply