Τα τετράγωνα καρπούζια που αρέσουν στους Ρώσους

tetragono_karpoyzi

Το τετράγωνο καρπούζι έχει την τιμητική του στην Ρωσία, πωλείται μόνο σε επιλεκτικά σούπερ μάρκετ της Μόσχας και η τιμή του είναι ιδιαίτερα τσουχτερή!

Σύμφωνα με το BBC τα καρπούζια αυτά τιμώνται περίπου 570 ευρώ το ένα, δηλαδή κάπου 300 φορές ακριβότερα απ’ ό,τι ένα καρπούζι του γνωστοί στρογγυλού σχήματος. Όχι, ότι όλοι οι Ρώσοι έχουν τη δυνατότητα ή και την επιθυμία να αποκτήσουν το τετράγωνο καρπούζι, κάποιοι όμως ήδη έδωσαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό τα 570 ευρώ για να το αποκτήσουν !!!

Τα τετράγωνα καρπούζια τα καλλιεργούν αγρότες σε επαρχία της Ιαπωνίας και με μια τεχνική τους δίνουν αυτό το σχήμα που βολεύει και στη μεταφορά. Περισσότερα οι καταναλωτές τα αγοράζουν για διακόσμηση.

Στη Μόσχα όμως, όπου τα φρούτα συνήθως κόβονται άγουρα, ένα ώριμο καρπούζι κάνει τη διαφορά, ακόμη κι αν είναι τετράγωνο και κοστίζει πολύ. Οι γιαπωνέζοι βέβαια δεν αρκέστηκαν να τετραγωνίσουν τον κύκλο του καρπουζιού, το έχουν ήδη πάει ακόμη πιο πέρα δίνοντας στα καρπούζια τους σχήμα καρδιάς ή τη μορφή κάποιας αστείας φάτσας.

 

πηγή: www.lifo.gr

You may also like...

Leave a Reply